Je bent net op jezelf gaan wonen in een nieuwe stad. Je wilt ergens fijn settelen, maar je kom er na verloop van tijd achter dat het huis wat mankementen vertoond. De afvoer is verstopt en je zou het fijn vinden als iemand je muren eens komt witten. Maar hoe pak ik dit nu aan?
Dit is een situatie schets van toen wij op ons zelf gingen wonen. Hoewel zelfstandig in een nieuwe stad erg opwindend was, kwamen we snel voor bovengenoemde uitdagingen te staan. Het waren meestal kleine dingen, maar ze konden behoorlijk vervelend zijn. Klusjes waarvoor we het juiste gereedschap niet hadden, projecten waarvoor we de nodige vaardigheden misten, of simpelweg niet genoeg tijd om alles te regelen. Toen was het nog vaak dat we onze ouders lieten langskomen om het een en ander te regelen. Maar wat wij altijd apart vonden, was dat wij nooit hadden overwogen om de buren eens te vragen. Zij hadden waarschijnlijk wel die boor en woonden op loopafstand van ons huis. Waarom liet ik mijn ouders eigenlijk komen?
Hoe het allemaal begon
1,5 jaar geleden hebben wij een website opgezet om dit idee te testen. een platform waar mensen hulp konden vragen zodat een behulpzame buurtgenoten daar op konden reageren en het uiteindelijk fixen. En dit alleen in Leiden en Den Haag. De reacties waren erg positief en in die test fase hebben wij meer dan 100 mensen met elkaar kunnen verbinden en helpen. Zo mooi om te zien dat mensen elkaar begonnen te vinden en elkaar te helpen. Er bleek dus een vraag te zijn naar een plek waar vraag en aanbod voor hulp samenkomt.
Natuurlijk kregen we ook feedback in deze tijd. Mensen wezen ons op gebieden waar het platform nog niet zo duidelijk was of waar functies ontbraken. Dit was een waardevolle les voor ons en we namen de tijd om ons platform te verbeteren op basis van deze feedback.
Wat is er nieuw?
Het resultaat van deze inspanningen is Helprr, een app (i.p.v van een website) die nu beschikbaar is. De app is nog steeds met hetzelfde doel ingezet. Namelijk, het verbinden van mensen met een hulpvraag aan behulpzame buurtgenoten. Echter is de app wel een grote verbetering ten opzichte van de website.
De nieuwe app voor IOS en Android. Met elkaar praten via een website is niet ideaal en daar hebben wij wat aan gedaan. Geen gedoe meer met e-mails of uren achter de computer hangen. We hebben speciaal voor jullie een telefoon app gemaakt. Hartstikke handig en makkelijk te gebruiken.
De naam is veranderd in Helprr. We kregen vaak te horen dat onze oude naam een beetje te Nederlands was en niet altijd makkelijk uit te spreken in andere talen.
Om iedereen van dienst te kunnen zijn, is de app ook tweetalig. Aan de hand van de taal van jouw telefoon, is de app in het Engels of het Nederlands.
Klussen stonden wel in de spotlight, maar degene die hulp verleende niet. Dat is met de app verledentijd. Je kunt nu aangeven dat je een Helprr bent! Naast klusjes plaatsen kun je nu ook aan iedereen laten zien dat jij die handige buurtgenoot bent die kan helpen.
We zijn super blij met deze vernieuwingen en zijn ook enthousiast over de toekomst. Nu is het tijd om de gebruikers de app te laten gebruiken zodat wij de app, maar ook de bekendheid van Helprr kunnen optimaliseren. Download nu de app voor IOS en Android telefoons.
Ook benieuwd naar wat Helprr nou anders maakt dan andere klus platformen? Lees dan ook deze blog!
Comments